Korona virüse karşı alınan önlemler çerçevesinde şirketler de personelin büyük çoğunluğunu evden çalışmaya çekmesi üzerine hem çalışanlarını motivasyonunu yüksek tutmak hem de gelişmeye devam etmelerini sağlamak için online eğitimlere yöneldi.
Türkiye COVID 19 ile verdiği başarılı mücadeleye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 aşamalı “normale dönme planı”nı açıkladı. Buna göre, 27 Mayıs’ta ilk aşama başlıyor. Fakat ikinci bir dalganın gelmemesi ve normalleşme aşamalarının hayata geçebilmesi için tedbirlerin devam etmesi şart görünüyor. Belki de bundan sonra hayatlarımızın eskisi gibi olmayacağını kabullenmeli ve bu “yeni normal”e ayak uydurmaya başlamalıyız.
Harvard Üniversitesi'nden araştırmacıların Science dergisindeki makalesi sosyal mesafelendirme önlemlerinin en az 2022'ye kadar, belki 2025'e kadar devam etmesi gerektiğini vurguluyor. Harvard Üniversitesi Epidemilojisti March Lipsitch’in dünya nüfusunun yüzde 40–70 arasının korona virüsünden etkileneceğini hesapladığı düşünülürse bu önlemler anlamlı...
Prof Dr. Onur Başer İngiltere ve Almanya’da kabul gören oranların en düşük oranını alınsa dahi, korona salgını bu şekilde devam ettiği takdirde, yüzde 40 prevalans oranıyla, Türkiye’de 2020 yıl içinde 32 milyon kişinin korona virüsünden etkilenebileceğini söylüyor.
Bu 4 aşamalı normalleşme sürecinde ise şirketlerin nasıl hareket edeceği henüz net değil. Şirketler de kendi içinde farklı uygulamalara gidiyor. Uzmanlar önümüzdeki 1-2 ay içerisinde dijitalleşme konusunda belki de 15-20 yılda alınamayacak mesafeyi almanın mümkün olacağını söylüyor. Tüm dünya ekonomisini, iş ortamını ve eğitim sistemini bir anda durma noktasına getiren bu salgın, hem devletleri hem de şirketleri ister istemez her işi dijital araçlarla ve elektronik ortamda yapmaya sevk ediyor.
Ancak bu süreçte şirketlerin karşı karşıya kaldığı 2 kritik sorun olduğunu düşünüyoruz:
Sürecin ve evden çıkamıyor olmanın verdiği gerginlikle konstantrasyonu ve motivasyonu düşen çalışanlar.
Uzaktan çalışan personelin eğitim ve gelişiminin devamı.
Şirketler tekrar ofislere dönseler dahi bir takım mesafe önlemlerinin alınması bekleniyor. Ancak bu durum şirketlerin çalışan eğitimlerine ara vermesine neden olmamalı.
Yeni normale hızlı bir şekilde ayak uyduran kurumlar, çalışan motivasyonunu yüksek tutmak ve verimi yüksek tutmak adına online eğitimlere yöneldi bile!
gis atölye tam da burada devreye giriyor ve hem çalışanlarınızın gelişimini sağlayan, hem de onları daha iyi hissettirecek online eğitimleri markanız için özelleştirerek sunuyor.
Farklı konu başlıklarındaki online eğitimlerimiz;
Çalışanlarınızı ve şirketinizi uzaktan çalışmaya hazırlıyor.
Covid19 ekonomi gündemi ve korona sonrası yaşam ile ilgili bilgilendiriyor.
Yeni teknolojilerin hayatımıza etkileri ve popular bilim ile Besler, yeni ufuklar açar
Yaratıcılıklarını tetikler.
Daha sağlıklı bireyler olmalarına yardımcı olur
Mesleki ve profesyonel yetkinliklerini geliştirir.
Sizin personelinizin ve şirketinizin ihtiyaçları için bize ulaşın en uygun atölyeleri birlikte geliştirelim!
Comments