top of page

kurumsal etkinlik organizasyon

firma etkinlikleri

kurumsal şirket etkinlikleri

ofis içi motivasyon etkinlikleri

çalışan motivasyon etkinlikleri

kurumsal motivasyon etkinlikleri

şirketlerde motivasyon etkinlikleri

şirket etkinliği

kurumsal etkinlik

corporate wellness

company retreat planning

corporate wellness companies

team building retreats near me

corporate wellbeing

team retreats

  • Yazarın fotoğrafıgis atolye

Girişim Fonu bulmak için 10 ipucu

Harika bir iş fikriniz var. Kendinize de çok güveniyorsunuz. İşler de fena gitmiyor hani. Şimdi sıra bir fon bularak yatırım almakta ve büyümekte…


Peki aradığınız yatırımı nasıl bulacaksınız?



Bunun için Palo Alto kurucusu ve başkanı Tim Berry ‘ye kulak verelim:


Berry önce risk sermayesi fonu almak için bazı kriterleri sıralıyor: “Geçmiş performans kayıtları bulunmayanlar ve çok hızlı büyüyecek gibi görünmeyen işletmeler risk sermayesi alamazlar. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketler risk sermayesi almaz.”


Berry ayrıca her şeyden önce girişimcilerin risk sermayesi ve melek yatırım arasındaki farkı anlaması gerektiğini belirtiyor ve ekliyor “…risk sermayesinin yatırımcıların yaptığı her şeyi ve daha fazlasını istediğini unutmayın. Ve çoğu risk sermayesi daha fazla yatırımı ileri aşama start-up’lara yatırım yapmak ister”


Şimdi Palo Alto Yazılım için risk sermayesini artıran ve ve 35 yıl boyunca sermaye sermayesi danışmanlığı yapan iş insanının 10 ipucuna geçelim:


1. Melek yatırım veya arkadaşlarınız ve aileniz kast ederken “risk sermayesi “ demeyin. Birçok insan bunu yapar. Risk sermayesi, dış yatırımın bir altkümesi ve elde edilmesi en zor olanıdır. Eğer girişiminizin bir risk sermaye yatırımı alma adayı olup olmadığını sorguluyorsanız muhtemelen zaten doğru aday değilsiniz.


2. Toplu olarak hiçbir şey yapmayın. Veba gibi e-posta şablonlarından kaçının. Birden çok yatırımcıya gönderilmiş gibi görünen bir maili herhangi bir yatırımcının okuyacağını sakın düşünmeyin.


3. Önce araştırmanızı yapın. Sektörünüzde, gelişim aşamasında, bölgenize ihtiyaç duyduğunuz miktarda yatırım yapan seçkin birkaç VC şirketi belirleyin. Risk sermayesi firmalarının her birinin kendine özgü ilgi alanları, kimlikleri ve kişilikleri vardır. Nereye yatırım yapacakları, hangi aşamada ve ne miktarda olacağı konusunda tercihleri ​​var. Birçoğunun web sitesi var ve web sitelerinin çoğu tercihlerini açıklıyor. Kendi ilgi alanlarında olmayan ve bunun da farkında olmayan şirketlerle ilgilenmiyorlar.


4. Veri bankası, müşteri adayları ve lean satarak umutlu girişimcileri avlayan şirketlerden kaçının. O bağlantılar zaten istenmeyen e-postalar ve aramalarla yok edildi. Bu şekilde çalışmıyor. Her seferinde bir şirket olmak zorunda.


5. Seçilmiş birkaç hedef VC firmasına bir seferde yalnızca bir tane dikkatlice yaklaşın. Sabırlı olun. Öncelikle, onlara sizi tanıtabilecek ortak bağlantılar arayın. Web sitelerine göndermekten veya santrallerini aramaktan çekinmeyin ama bu son çareniz olsun.


6. Çok iyi bir sloganınız ve hızlı özetiniz olsun. “Elevator pitch” ile başlayın. Ancak 60 saniye bile çok fazla. İşinizi bir ya da iki cümle ile ilgi çekici bir şekilde anlatabilmelisiniz. İnsanlar başarıyı “bazı yeni iş alanlarının [bazı iyi bilinen işleri]” ile elde ettiler. Örneğin, Alibaba “Çin'in Amazon.com” u olarak adlandırıldı.


7. Çok iyi bir kısa video veya bir sayfalık bir özete sahip olun ve bir VC ile konuşurken veya bir giriş yaparken bunu takip eden e-posta olarak gönderin. Gerçek bilgi alışverişinin e-postada olmasını bekleyin.


8. Özet videonuz veya özet notunuz işe yaradıysa bir sonraki adım “pitch”tir. Uygulamada, olan bir temas, takip videosunu veya özeti gönderirsiniz ve sonra endişeyle, adım atmaya davet edilmelerini beklersiniz. Pitch için iyi hazırlanın.


9. Özeti veya pitch’i bitirmeden önce bir iş planını hazırlamış olun. Pitch bir filmse senaryosu iş planıdır. Planı çok büyük veya çok resmi yapmayın, çünkü uzun sürmeyecek ve asla iki ila dört haftadan eski olmamalıdır. İş planı okumayan yatırımcılar hakkındaki efsaneyi yutmayın. Efsanenin özündeki gerçek, yatırımcıların planınızı okumadan sizi reddedebilir ama planınızı okumadan asla yatırım yapmazlar.


10. Sürecin düşündüğünüzden daha uzun sürmesine hazırlıklı olun. VC'ler evet derken aslında “belki” , belki derken “hayır” demek isterler.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page