top of page

kurumsal etkinlik organizasyon

firma etkinlikleri

kurumsal şirket etkinlikleri

ofis içi motivasyon etkinlikleri

çalışan motivasyon etkinlikleri

kurumsal motivasyon etkinlikleri

şirketlerde motivasyon etkinlikleri

şirket etkinliği

kurumsal etkinlik

corporate wellness

company retreat planning

corporate wellness companies

team building retreats near me

corporate wellbeing

team retreats

Yazarın fotoğrafıgis atolye

Kurumunuz "Altın Oran"ı Yakaladı mı?

Altın oran derneği altın oranı matematik ve sanatta, bir bütünün parçaları arasında gözlemlenen, uyum açısından en yetkin boyutları verdiği sanılan geometrik ve sayısal bir oran bağıntısı olarak tanımlıyor.  Altın oranın doğadaki pek çok nesnede de olduğu tespit edilmiş. Bitkiler, hayvanlar, insan vücudu hatta doğa olayları!  Tasarımda ve sanat eserlerinde ise  altın oranın kullanılmasının doğal bir denge ve görsel harmoni yarattığı düşünülüyor. Günümüzde de personeli yönetmek, verimli organizasyonlar kurmak, şirketleri etkin bir şekilde yönetmek de bir sanat denilebilir. O zaman kurumunuz neden altın oranı yakalamasın?



Altın oran derneği altın oranı matematik ve sanatta, bir bütünün parçaları arasında gözlemlenen, uyum açısından en yetkin boyutları verdiği sanılan geometrik ve sayısal bir oran bağıntısı olarak tanımlıyor. Mısırlıların ve Yunanlıların üzerinde çalıştığı bilinen; Öklid’in milattan önce yazdığı Elementler tezinde bahsettiği; Mısırlıların Keops Piramidinde, Leonardo da Vinci’nin “İlahi Oran” adlı çalışmada sunduğu resimlerde kullanıldığı bilinen "altın oran”, “Fibonacci Sayıları” olarak da biliniyor. Orta Çağ’ın en ünlü matematikçisi olan İtalyan kökenli Leonardo Fibonacci, birbiri arasında ardışık ilişki ve olağanüstü bir oran bulunduğunu iddia ettiği sayıları keşfetmiş ya da diğer bir görüşe göre de Hint-Arap medeniyetinden öğrenmiş ve Avrupa'ya taşıdığı belirtiliyor. Evrendeki muhteşem düzenle birebir örtüşen bu sayıları keşfetmesi nedeniyle, altın orana da adının ilk iki harfi olan “Fi” (Φ) sayısı denilmiş.


Bir yapı ya da sanat eseri altın orana ne kadar yaklaşırsa estetik olarak da o kadar güzel olduğu var sayılıyor. Matematiksel olarak ise altın oran, irrasyonel bir sayı. Bu da tasarımda asla mükemmele ulaşılamayacağı anlamına geldiği iddia ediliyor.   İlginç bir şekilde altın oranın doğadaki pek çok nesnede de olduğu tespit edilmiş. Bitkiler, hayvanlar, insan vücudu hatta doğa olayları!


Tasarımda ve sanat eserlerinde ise altın oranın kullanılmasının doğal bir denge ve görsel harmoni yarattığı düşünülüyor.


Günümüzde de personeli yönetmek, verimli organizasyonlar kurmak, şirketleri etkin bir şekilde yönetmek de bir sanat denilebilir 😊 Bir şirkette de en önemli unsur dengeyi bulmak ve uyumu sağlamak…Çalışanların iş özel hayat dengesini sağlamak, çalışanlar duyguları ile tutkuyla çalışırken profesyonelliği korumalarını sağlamak, baby boomer nesli ile z jenerasyonunun uyumla çalışmasını sağlamak….


YPO'nun popüler yayını Real Leaders, liderlerin işyerlerini nasıl güçlendirebileceklerine yayınladığı makaleler işyerinde uyumu sağlayan liderlerin büyümeyi teşvik eden bir kültür geliştirdiğini ve ekiplerin birlikte daha iyi çalışmasının yollarını bulduğunu, organizasyonlarında daha büyük başarılar yaşadığını ortaya koyuyor.


gis atölye olarak biz de modern liderlere ve büyük kuruluşların organizasyonel gelişim, eğitim ve IK birimlerine çalışanlar arasında harmoniyi yakalamaları, tüm çalışanların dijital dünyaya uyum sağlamaları ve mutlu bir iş ortamı yaratmaları için atölyelerimizle destek olmayı hedefliyoruz.


Atölyelerimizi incelemek için burayı; bizimle size özel atölyeler yaratmak içinse burayı tıkayabilirsiniz.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page